Úterý, 30 dubna, 2024
Schola Knínice

PŘEHLÍDKA SBORŮ CANTATE V POLNÉ A KONCERT MUSICA ANIMATA V OSOVÉ BÍTÝŠCE – 16.10.2010

Možná víte, nebo nevíte, že kníničtí mladí se rádi kamarádí s „měřiňáky“. A v rámci takového sbližování a prohlubování vztahů jsme byli na popud pana faráře Blažeje Hejtmánka pozvaní na jakousi přehlídka křesťanských sborů. Nikdo nevěděl, oč jde. Měli jsme jenom informace, že tam máme zazpívat minimálně 3 písničky a že pojedeme z Měřína společně do Polné autobusem.

A tak jsme oprášili 4 písničky, se kterými bychom mohli udělat díru do světa 😀 a 16. října jsme vyjeli v počtu 13 + 3 kytary + klavír + 2 flétny + buben, hůlky, vajíčko a triangl do Měřína.

Po 13. hodině jsme se nalodili do autobusu a ve 2 hodiny jsme už celí netrpěliví přešlapovali v kulturním domě v Polné, než vyhlásí Knínický sboreček a my ukážeme, co v nás je a není. Před námi vystupovaly 3 další sbory. Největší aplaus samozřejmě sklidili ti nejmenší z Měřína s písničkami Pam, pam, pampelišky, Svítil brouček malý a především s písničkou … Bůh je lepší než superman…

Po našem vystoupení, za které jsme dostali kytičku, spoustu prospektů o Polné a snad zaslouženou svačinu, se představily 2 sbory, které byly o pár levelů výš. Tou poslední tečkou byl sbor z Blanska.

Aby té hudby a písniček nebylo málo, jeli jsme na koncert Musica animata, který byl v rámci fóra mládeže v Osové Bítýšce. Je to maxisbor asi o 50 zpěvácích a 30 hudebnících + dirigent. Tato spousta lidí je z různých chrámových sborů, které se spojily v jeden. Najdete zde tváře sotva dospělé i tváře, které zažily 2. světovou válku (i když nejspíš v plenkách).

Zazpívali nám spoustu písní za doprovodu úžasného orchestru v angličtině a latině. Písněmi byl vyjádřen celý Ježíšův život – od početí, narození, učení, křížovou cestu a smrt, po slavné zmrtvýchvstání a seslání Ducha svatého. Byl to ohromně úžasný zážitek!!! Nikdy bych nevěřila, že něco takového jde udělat – spojit tolik lidí zapálených pro jednu věc  – opravdu byste v tom davu nenašli jeden jediný zamračený obličej.

…ještě máme hodně, co trénovat… 😉

Jeden myslel na “PŘEHLÍDKA SBORŮ CANTATE V POLNÉ A KONCERT MUSICA ANIMATA V OSOVÉ BÍTÝŠCE – 16.10.2010

  • Ahoj všichni zpěváci a zpěváčci.
    Díky za to, že jste se podělili o zážitky z této akce.
    Věřím, že je krásný zážitek vidět tak velký sbor jako Musica animata. Jejich úsměvy a nadšení předávat víru písničkami.
    Musím ale říct, že vy to také děláte. Když se rozezní vaše hlasy a hlásky při mši svaté v našem knínickém kostele, je mi tak „teploučko u srdíčka“ 🙂 !
    Prožívám každé slovo písničky a to mě víc otvírá hlubšímu prožití mše svaté. Vaše zpívání je prostě nádhera! Koho nosíte v srdci, Toho předáváte zpěvem.
    Díky, díky, díky…..
    Hodně síly a trpělivosti a ať vám Pán žehná ve vaší práci.

Komentáře nejsou povoleny.