Úterý, 16 července, 2024
Kronika akcí

Kostkiáda, 17.11.2009, Sýpka Knínice

V úterý 17. listopadu se knínická sépka, jindy nepřívětivě studená, proměnila ve vyhřátý sál díky pracovitým tatínkům. A tak se zde mohlo konat už VII. podzimní zápolení ve společenských hrách. V minulých letech to byla Pexesiáda, Človíčkiáda, Slovíčkiáda a letos již osvědčená a oblíbená KOSTKIÁDA. V jednu hodinu odpoledne se sýpka zaplnila dětmi a mohlo se začít soutěžit o krásné ceny. Dohromady si na první cenu troufalo 21 hráčů a 6 vedoucích jim v tom pomáhalo u svých stolečků, kde měli pro nadšence připravené úkoly. Naštěstí měly kostky většinou dobrou náladu a ukazovaly ty nejvyšší čísla, někdy se to samozřejmě taky nepodařilo, ale to už k tomu patří.

Aby nás kostky neunudily, jedním stanovištěm bylo ruličkování novinového papíru, kde jsme mohli ukázat svoji šikovnost a nejenom štěstí, které nám kostky přály. Tyto ruličky se pak budou používat na pletení košů na vánoční jarmark.

Po vystřídání se na čtyřech stanovištích jsme se rozehřáli ve hře, která nám mohla docela výrazně pomoci k našemu vysněnému prvnímu místu. Všichni, včetně vedoucích jsme si vylosovali lísteček buď se sluníčkem nebo smajlíkem. Sluníčka vpravo, smajlíci vlevo a mohl začít boj s molitanovými kostkami – kdo měl na své polovině hrací plochy kostek méně – vyhrál. O pár kostiček tento souboj vyhráli smajlíci, ale jen a pouze díky tomu, že měla sluníčka horší hrací podmínky v podobě stolů a laviček, kterých smajlíci hojně využívali – takže sláva vítězům, čest poraženým…! Ale i tak jsme si mohli docela dobře přilepšit na svých bodech.

A pak už jsme dokončili hry po stanovištích, odevzdali svoje hrací karty s počty bodů Peti a Mirkovi a netrpělivě čekali na výsledky. Někteří si čekání krátili honičkou mezi sloupy, jiní hraním ping-pongu a nebo výrobou ruliček. A už přišlo dlouho očekávané vyhlašování…. Soutěžící byli rozděleni na dvě skupinky podle věku a to na 0-11 let a 12-26 let.

V mladší skupince se

na 3. místě umístila Anežka Přikrylová,

na 2. místě Petřík Ošlejšek a rodina Ošlejškova se nezapře, protože

1.místo vyhrál nejmladší účastník tohoto kostkového klání, Jirka Ošlejšek!

Ve starší skupince byli výherci tito:

3. místo Bára Hauptová,

2. místo Tomáš Haupt a

1. místo Kamil Hartl.

Všichni jmenovaní dostali buď kvarteto nebo karty na kanastu. Dál se vyhlašovali nejúspěšnější hráči jednotlivých her a úplně nejúspěšnějším hráčem s nejvyšším počtem bodů se stal Kamil, a proto získal první cenu – dort!  Ale ani ostatní neodešli s prázdnou, pro každého byl připravený menší dortík z marcipánu (MŇAM!) a bonbony.

Fotografie zde

….. tak zase příští rok 🙂

6 komentářů: „Kostkiáda, 17.11.2009, Sýpka Knínice

  • ten dort byl dobrej holky! 🙂 Mńam

  • já nejsem holka ! 😀

  • sám ne, holky mi pomáhaly 🙂

  • proto to bylo tak připálený… 😀
    ne, bylo to moc dobrý kluku!

  • no některý slaný sem neuhlídal (ale nepřipálil nic), ale tmavší jsou stejně nejlepší 😀

Komentáře nejsou povoleny.