Středa, 1 května, 2024
Kronika akcí

MOŠTOVÁNÍ, 27.9.2008

Po dlouhém období dešťů, chladu až mrazu vysvitlo sluníčko a tento krásný den jsme oslavili neméně krásnou akcí. V sobotu 27.9. ve 14:30 se všem farníkům otevřely vrata farního hřiště…kdo této nabídky využil, jistě neprohloupil.

Moštovací náčiní hrdě stálo na výsluní a koše jen čekaly, až se jich šikovné ruce chopí, aby je naplnily sladkými plody farní zahrady. Jablek byla spousta, a tak zakrátko tekl slaďoučký a voňavý mošt z lisu proudem (tak jak bylo slíbeno). První doušek si nikdo nenechal ujít. Mošt chutnal všem a také nám dodal spoustu energie. Celé odpoledne až do setmění bylo nové hřiště zaplněné pohybuchtivými dětmi a mládeží. Zahráli jsme si volejbal, přehazovanou, fotbal i nohejbal, bedminton, petanque a ti nejmenší soupeřili v kuželkách. Kdo neměl tolik chuti do pohybu, využil čas odpočinkově popíjením moštu, ochutnáváním napečených sladkostí, povídáním a sledováním neúnavné práce „mošťáků“.

Kasička s nápisem „dobrovolný příspěvek“ nezůstala dlouho prázdná. Každý rád ocenil tento lahodný dar Boží aspoň pár korunami. Výtěžek poputuje daleko do Indie, kde možná jablka ani neznají, ale penízky budou moc užitečné – jsou totiž pro našeho adoptovaného studenta Sanjaye.

I přesto, že jsme pili jako duhy a při odchodu domů jsme si pod pažemi nesli plné lahve, moštu zbylo ažaž. Padly návrhy, že z něj bude dobrá slivovice, ale myslím, že varianta druhá byla lepší 🙂 V neděli po mši svaté se mošt nabízel také těm farníkům, kteří v sobotu nemohli přijít. Jistě udělal radost chuťovým buňkám mnoha lidí.  A kolik že vlastně toto moštovací odpoledne celkem vyneslo pro Sanyaje? … 3 186,-… Je to více než polovina částky, kterou je třeba do konce roku vybrat.

Pán Bůh zaplať za to všem! Hlavně těm, kteří akci zorganizovali a přišli ji podpořit.

5 komentářů: „MOŠTOVÁNÍ, 27.9.2008

  • …. móc dobrej moštík 🙂 a buchétky … a taky hry..!!!

  • Jo jo, byla to dobrá moštovačka .. jen škoda, že už se blíží zima.. Protože přes zimu jsme nikdy žádnou velkou akci nedělali.

  • Co nebylo, může být … třeba stavět sněhuláky 🙂

  • Mohli by jsme udělat drakiádu.. 😉

  • tu dělá paní Ošlejšková teďka 12.

Komentáře nejsou povoleny.